И дума не може да става за изтегляне на руските войски

...
И дума не може да става за изтегляне на руските войски
Коментари Харесай

Русия отряза Украйна - няма да изтегля войските си, Киев да приеме новата реалност

И дума не може да става за евакуиране на съветските войски от Украйна преди края на годината. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Той акцентира, че за постигането на мир е необходимо да се вземат поради новите действителности, като присъединяването на нови райони към Русия.

" Изключено е ", отсече Песков на въпрос дали Русия обмисля опцията да стартира изтеглянето на войските си от Украйна преди края на годината.

" Украинската страна ще би трябвало да вземе поради действителностите, които се обрисуваха в последно време ", означи той и добави: " Тези действителности са артикул на политиката, която украинското управление и сегашният украински режим организират през последните 15 или даже 20 години ".

" Тези действителности демонстрират, че Русия има нови съставни територии. Те се появиха вследствие на референдумите, които се организираха на тези територии ", посочи Песков.

По негови думи " без да се вземат поради тези нови действителности, всевъзможен прогрес (към разрешаване на спора - б.р.) ще бъде неосъществим ".

Според Кремъл предложенията на украинския президент Володимир Зеленски за " стъпки към мир "  водят до нови военни дейности.

" Това са три стъпки към по-нататъшни бойни дейности ", безапелационен бе Песков във връзка изказването на Зеленски, който спомена повече доставки на оръжия за Киев като една от стъпките, които ще приближат Украйна към мира.

Говорителят на съветския президент отхвърли като клевета информацията за предполагаемата промяна на управлението на съветския Генерален щаб и акцентира, че няма укази на президента Владимир Путин в този смисъл.

" Никога не разясняваме сходни злословия и клюки за кадрови назначения, тъй като преобладаващата част от тях не са нищо друго с изключение на клюки. Тук няма къде да се сложи точка, няма укази ".

По-рано медиите и каналите на Telegram оповестиха, че Путин сякаш е подписал декрет за оставката на началника на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов и че този документ може да бъде оповестен скоро.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков също така отрече обръщението на президента Владимир Путин към Съвета на федерацията да е планувано за 27 декември. И през вчерашния ден, понеделник, Песков също по този начин отхвърли да заяви на репортерите възможната дата на обръщението на президента с мотив, че още не е взето решение, само че заяви, че решение е взето за голямата годишна пресконференция на президента и то е че такава тази година няма да има.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР